Om

om Furrehytter


Furrehytter ligger rett ved Fårasundet, Bjergøy en av Sjernarøyane i Stavanger Kommune. Hyttedriften på Furre Gaard ble etablert av Fridtjov og Olaug Furre i 1996, da de bygde de første to enhetene, som den dag i dag huser H1, H2 og H3. Furrehytter (nå som et AS) drives i dag (2023) av Olaug og Fridtjovs sønn; Johnny Johs. Furre og hans kone Therese. Furrehytter har nå 156 sengeplasser, fordelt på 21 hytter og leiligheter. Furrehytter driver også utleie av båter, med 31 båter i variende størrelse i sin "flåte". Rødne, som har sin base rett over fjorden for Furrehytter, og som liker å kalle seg "Norges største småbåtrederi" har til sammenligning i skrivende stund 13 båter. Tenkte bare vi skulle nevne det.


Velkommen til oss! Vi ser frem til å være ditt vertskap!Finn veien - Automatisk:


Søk opp "Furrehytter" eller hytten/leilighetens adresse i din prefererte kartapplikasjon. Alle enhetene ligger i Fåravegen. Vårt "hovedkontor" finner du i Fåravegen 45. Start navigasjon. Følg instruksjonene. Står du fast, se "Finn veien - Manuelt".


Finn veien - Manuelt:


Reiserute med bil:

Fra Stavanger kjører du E39 mot Rennesøy. Følg skilting til Judaberg, gjennom tre undersjøiske tunneler (vær obs på automatisk trafikkontroll!) Fra Judaberg tar du ferje til Sjernarøy/Helgøy. Følg skilting til Furrehytter og Sjernarøy Maritim eller søk opp Fåravegen 45, så finner du veien. Avgangstider finner du her. Du kan også bruke Kolumbus' apper "Sanntid" og "Ruteplanlegger" for å finne avgangstidene.


Fra Haugesund kjører du mot Stavanger til du kommer til Rennesøy. Følg skilting til Judaberg, gjennom tre undersjøiske tunneler (vær obs på automatisk trafikkontroll!) Fra Judaberg tar du ferje til Sjernarøy/Helgøy. (Det er også mulig å ta ferje fra Nedstrand til Helgøy, men vær da oppmerksom på at den kun på 1 - en gang om dagen. Du finner rutetabellen her.) Følg skilting til Furrehytter og Sjernarøy Maritim, eller søk opp Fåravegen 45, så finner du veien. Du kan også bruke Kolumbus' apper "Sanntid" og "Ruteplanlegger" for å finne avgangstidene.


Reiserute uten bil:

Det er også mulig å ta hurtigbåt fra hurtigbåtterminalen i Stavanger til Nesheim eller Helgøy. Avgangstider finner du her (Fra Stavanger til Ryfylke) En reiserute som passer glimrende om du ønsker å dra på sykkeltur. Ønsker du å bestille billetter på forhånd, kan du gjøre det her


Fra Haugesund tar du buss til Nedstrand, deretter ferje eller hurtigbåt til Helgøy.


Har dere...?


Redningsvester?

 - Det har vi! Du kan låne av oss, helt vederlagsfritt. De henger på "Svålå". Det eneste vi krever av deg, er at du henger vesten fint tilbake på plass etter bruk. Så blir det litt greiere for neste gjest.


Fiskestenger?

- Vi har et lite utvalg enkle fiskestenger, samt annet fiskeutstyr for utlån. Sjekk Furrehytter Minimarket.


Et kjøkkeninventar som jeg ikke finner i hytten?

- Det har vi helt sikkert. Alle hytter og leiligheter skal være utstyrt med det du skal måtte trenge, men har noe på mystisk vis forsvunnet eller rett og slett aldri vært der - har vi helt sikkert et eksemplar liggende.


Båt?

- Vi har et stort antall båter i ulike størrelser og farger, til leie. Ta kontakt for et knakende godt tilbud.


Sengtøy og håndkle?

- Vi holder tak over hodet, seng, pute og dyne - så tar du med sengtøy og håndkle? Deal! Glemte du å ta med? Null stress, du kan leie av oss.


Ved til ovnen?

- Vi har ved til salgs i "vedboden" i enden av hytte 5. og på "Svålå" - passasjen mellom kaiområdet og kaiområdet hyttene ved bryggekanten ligger på.


Trådløst internett?

- Det har vi. Litt avhengig av hvor du befinner deg, så finner du et nett som heter noe med Furrehytter. (Passord finner du på TV i hytten) Koble til, og kos deg på verdensveven!


Halvthornmedostogskinkapiffiogvarmt?

- Det har vi normalt sett ikke, men vi har et veldig godt samarbeid med Sjernarøytunet, så skulle du ha et ønske om bespisning, enten hos våre venner på Sjernarøytunet, eller rett og slett levert på døren til hytten; vil vi svært gjerne prøve å imøtekomme det.


Fjernsyn?

- Det har vi. Alle hytter er utstyrt med TV. Tilkoblet det TV'et er en antennekabel, en satelittdekoder og en Chromecast. Antennekabelen sørger for tilgang til NRK kanalene. Satelittdekoderen gir deg kanaler fra Astra satelitten. Primært tyske. Chromeasten gir deg hva du måtte ønske. De aller fleste strømmetjenester støtter Chromecast, så da er det bare å finne frem mobilen, koble til samme nett som Chromecasten, og caste i vei.


Vaskemaskin?

- Jajamen. Vi har et stort vaskerom nede på bryggen. Klesvasken tørker du enten rett utenfor vaskerommet, eller du kan ta det med deg og tørke det på din egen terrasse. Du finner vaskerommet i enden av L11. Vaskerommet er for øvrig et kombinert vaske- og lekerom. her finner du også et lite utvalg leker for barna. Til fri benyttelse. Det eneste vi ber om, er at du legger det tilbake i den stand du selv ønsker å finne det, og gir oss beskjed om du skulle være så uheldig å ødelegge noe - slik at vi kan erstatte det.